Składniki:
Ciasto :
20 dag. masło
20 dag. cukier
22dag.mąki
cukier waniliowy
4 jajka
5 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Podane składniki zmiksować . Na blaszce wysmarowanej i posypanej bułką tartą upiec 2 placki w nagrzanym piekarniku do 180C.
Ostudzić.
Masa serowa:
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody.
10 dag cukru
2 łyżki soku z cytryny
1/2 litra śmietany 30%
20dag. twarogu mielonego
Wykonanie:
Ser utrzeć z cukrem . Stopniowo łączyć z ubitą śmietaną . Dodać sok z cytryny i tężejącą galaretkę .
Ponadto
1 puszka brzoskwiń
Brzoskwinie osączyć . Kroić z jednej połowy 5 plastrów.
Ułożenie
1 warstwa ciasto
2 warstwa masa
3 warstwa plastry brzoskwini
4 warstwa ciasto
5 warstwa polewa