SERNIK PRZEKŁADANY

Składniki:

Ciasto :
20 dag. masło
20 dag. cukier
22dag.mąki
cukier waniliowy
4 jajka
5 łyżek mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

 

Podane składniki zmiksować . Na  blaszce wysmarowanej i posypanej bułką tartą upiec 2 placki w nagrzanym piekarniku do 180C.
Ostudzić.

 

Masa serowa:
2 galaretki cytrynowe  rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki  wrzącej wody.
10 dag cukru
2 łyżki soku z cytryny
1/2 litra śmietany 30%
20dag. twarogu mielonego

Wykonanie:

 

Ser utrzeć z cukrem .  Stopniowo łączyć z ubitą śmietaną . Dodać sok z  cytryny i tężejącą  galaretkę .

Ponadto
1 puszka brzoskwiń
Brzoskwinie osączyć . Kroić  z jednej połowy 5 plastrów.

Ułożenie
1 warstwa ciasto
2 warstwa masa
3 warstwa plastry brzoskwini
4 warstwa ciasto
5 warstwa polewa

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *