Składniki;
1 i 1/2 kg. twarogu zmielonego
3 szklanki cukru
13 żółtek
10 białek
25 dag masła
skórka z1 cytryny
20 dag. rodzynek
20 dag. skórki pomarańczowej
4 łyżki tartej bułki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia

Wykonanie;

Twaróg zmielić. Masło utrzeć, dodawać po 3 łyżki twarogu, po 1 żółtku i po trosze cukru ciągle ucierając.Po wyczerpaniu składników, ubić pianę z białek i dodać do masy wraz z mąką ziemniaczaną,bułką tartą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać, dodać bakalie.Wyłożyć na blachę 25 x 40 cm.wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 150C .gdy zacznie się rumienić to podwyższyć do 170 C.Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *