SERNIK Z PIERNIKAMI

Składniki:

1 kg sera  z wiaderka Piątnica

8 jajek

1 łyżka mąki pszennej

1i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia

1 budyń śmietankowy

1/2  kg. pierników

30 dag. cukru

1 cukier waniliowy

20 dag. margaryny lub masła

 

Wykonanie:

 

Margarynę, cukier, cukier waniliowy utrzeć dodając po łyżce ser dalej ucierać mikserem dodać żółtka pod koniec mąkę proszek,budyń ciągle ucierając.Białka ubić na sztywno dać do sera i lekko wymieszać łyżką.  Na wysmarowaną blaszkę i wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć połowę sera na to ciasno ułożyć pierniki ,wylać resztę sera i piecz około 50-60 minut 190 C. Po przestudzeniu udekorować według swojego gustu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *