Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki krupczatki
1 duża łyżka proszku do pieczenia
6 żółtek
37i1/2dag. margaryny
4 łyżki cukru

Piana;

6 białek
1 szklanka cukru

Ponadto;
dżem lub powidła
2 łyżki kakao

Wykonanie;

Ciasto zagnieść, podzielić na 3 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, zamrozić, drugą jasną też zamrozić, a trzecią rozłożyć na blaszkę. Na ciasto ułożyć owoce, dżem lub powidła, zetrzeć na nie ciemną kulkę ciasta.

Piana;

Ubić białka z jedną szklanką cukru, ułożyć na ciemnej warstwie. Na to zetrzeć ostatnią część ciasta i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180C.i piecz około 40-45 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *