ŚLEDZ POD KOŁDERKĄ

Składniki:

 

1/2 kg. filetów śledziowych

1 cebula

1 winne jabłko

4 łyżki majonezu

4 łyżki śmietany

2 łyżki musztardy

1 łyżka soku z cytryny

1 duży ząbek czosnku

2-3 jajka

1 łyżeczka cukru

 

Wykonanie:

 

Filety śledziowe kroimy w małe kawałki i układamy w głębokim półmisku. Cebulę kroimy drobniutko i sparzyć gorąca wodą.Cebulę dobrze odsączyć i po ostudzeniu wyłożyć na filetach. Następnie zetrzeć obrane jabłko na grubej tarce i rozłożyć na cebuli. Śmietanę, musztardę , majonez, sok z cytryny i roztarty ząbek czosnku oraz cukier dokładnie wymieszać i wylać na warstwę jabłek. Na wierzch zetrzec na grubych oczkach ugotowane obrane i ostudzone jajka jajka. Ozdobić i wstawić na noc do lodówki.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *