ŚLEDŹ W SOSIE ALINY

Składniki:

60dag,śledzi z zalewy octowej

Sos:

10 dag. musztardy francuskiej lub innej
5 dag.musztardy sarepskiej
4 łyżki gęstej śmietany 18%
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
1 łyżka cukru
1/4 łyżeczki kurkumy
sól
pieprz

Wykonanie;

Śledzie odsączyć z zalewy i pokroić w paseczki 2 cm. Cebulę drobno posiekać w kostkę i przelać wrzątkiem , następnie połączyć ją z przepuszczonym przez wyciskacz czosnkiem oraz pozostałymi składnikami .Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Układać warstwowo na przemian śledzie , sos,śledzie, sos. Wstawić je do lodówki na noc aby smaki się połączyły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *