Składniki:

5 jajek

2i 1/2 szklanki mąki

2 szklanki cukru,

1 szklanka oranżady

1/2 szklanki oleju sojowego,

2 łyżeczki proszku do pieczeni

2 łyżki kakao

olejek zapachowy

 

Wykonanie:

 

Ubić pianę z białek, a gdy będzie bardzo sztywna, dodać cukier i żółtka. Następnie wsypać mąkę  wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, oranżadę, olejek i wszystko wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej dwie łyżki mąki. Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką blachy wlewać łyżką na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *