Składniki;
40 dag. mąki pszennej
25 dag.margaryny
5 dag. drożdży
3 łyżki mleka
3 łyżki śmietany
1 łyżka cukru
Wykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z margaryną, drożdże rozmieszać z mlekiem lekko ciepłym i cukrem, oraz śmietaną i połączyć z mąką .Zarobić ciasto i położyć na godzinę do lodówki .
Masa kokosowa:
4 białka
25 dag cukru pudru
25 dag. kokosu
Wykonanie:
Ubić białka z cukrem pudrem, dodać kokos, wszystko wymieszać .
Ciasto i masę kokosową podzielić na 4 części rozwałkowywać kolejno kawałki ciasta smarować masą kokosową zwijać jak roladę i kroić szerokie około 2-3 cm . układać na posmarowanej i wyłożonej papierem blaszce i piec na złoty kolor około 20-25 minut w temperaturze 160 C.