STROGONOW WOŁOWY Z FASOLKĄ

Składniki:

 

80 dag. polędwicy wołowej

1/2 kg. pieczarek

3 ogórki konserwowe

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

2 cebule

1/2 słoika konserwowej fasolki szparagowej

masło

olej

150 ml. bulionu warzywnego

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1  łyżka mąki

1 łyżka musztardy

ostra papryka

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie, podłużne paski, posyp mąką. Podsmaż w rondlu na oleju. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na kawałki. Razem z cebulą zeszklij na maśle. Przełóż do mięsa, wymieszaj. Dodaj fasolkę szparagową, pokrojone w słupki ogórki konserwowe i pokrojone w paseczki papryki. Wlej bulion, uzupełnij wodą. Dodaj musztardę i przecier pomidorowy, posyp papryką, duś do miękkości. Przypraw (jeśli potrzeba, zagęść mąką).

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *