SUROWA KIEŁBASKA Z CEBULKĄ

Składniki;

6 białych kiełbasek
3 duże cebule
2 łyżki oleju
2 łyżki wody
sól
pieprz
dowolne zioła może być majeranek

Wykonanie;

Brytfankę posmarować olejem i ułożyć na niej kiełbaski. Popieprzyć i posypać ulubionymi ziołami. Cebule posiekać w bardzo cienkie piórka i rozłożyć dookoła kiełbasy. Podlewać wodą bo może się okazać, że w trakcie pieczenia kilka razy trzeba będzie podlać wodą, ale nie więcej niż 3 łyżki. Cebulę przed ułożeniem posolić odrobinę posolić. Piecz w temperaturze 180 C. około godziny. Można dodać jeszcze 10 minut na opcje grill i podwyższyć temperaturę by kiełbaski się przypiekły.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *