Składniki:

1 puszka schłodzonego mleka słodzonego

500 ml .kremówki

1 cukier wanilinowy

1przetarta brzoskwinia

15 dag przetartych truskawek

Składniki:

Beza:

4 białka

20 dag cukru pudru

Wykonanie:

Lody:

Oddzielnie ubij mleko i kremówkę z cukrem wanilinowym. Połącz obie masy, podziel na 2 części. Jedną włóż do foliowego woreczka i do zamrażarki. 1/3 drugiej masy wymieszaj z przecierem  brzoskwiniowym a resztę z truskawkowym. Masy oddzielnie włóż do woreczków i do zamrażarki. Keksówkę  wyłóż folią aluminiową. Kiedy masy zgęstnieją odetnij  róg woreczków i wyciśnij do formy masę tworząc marmurkowy wzorek. Zamroź.

Wykonanie:

Beza:

Białka ubij z cukrem. Lody obłóż pianą. Wstaw na 1-2 minuty do 250 C. Od razu podawaj.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *