Składniki:

1 główka sałaty lodowej

1 puszka kukurydzy konserwowej

1 słoik groszku i marchewki (mieszanka)

1 puszka czerwonej fasoli konserwowej

1 czerwona cebula

20 dag. sear feta

2 ząbki czosnku

majonez

sól

pieprz

Wykonanie:

Sałatę lodową umyć, poskubać na kawałki. Odsączyć kukurydzę, groszek z marchewką oraz fasolę. Wrzucić do sałaty. Cebulę pokroić w krążki, sparzyć gorącą wodą odsączyć. Ser feta pokroić w kostkę. Cebulę i ser wrzucić do sałaty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Majonez połączyć z 2 startymi ząbkami czosnku i  doprawić według uznania. Wlać do miski i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *