Składniki:

1/2 główki białej kapusty
3 marchewki
1 cebula
3 łyżki majonezu
2 łyżki mleka
1 łyżka cukru pudru
1i 1/2 łyżeczki octu jabłkowego lub soku z cytryny
1/2 łyżeczki soli
12 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Wykonanie;

Kapustę szatkujemy i jeszcze poszatkowaną kapustę siekamy nożem. Marchewkę obieramy myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kapusty pozostałe składniki, mieszamy doprawiamy do smaku według swojego gustu. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1- 2 godziny, po tym czasie wykładamy surówkę na talerzyk lub salaterkę i dekorujemy według swojego uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *