SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY INACZEJ

Składniki;
1/2 główki kapusty
1 pomarańcza
1 mała marchewka
1 winne jabłko
1 mała cebula

Wykonanie;

Kapustę drobno poszatkować,posolić i odstawić na chwilę by zmiękła. Zetrzeć jabłko i marchewkę na dużej tarce.Cebulę i 1/2 pomarańczy drobno pokroić.
Składniki dokładnie wymieszać i połączyć z sosem.

Sos:

sok z 1/2 pomarańczy
2 łyżeczki soku z cytryny
2 łyżki syropu klonowego lub miodu
2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego

Wykonanie;

Wszystkie składniki sosu połączyć razem i dodać do kapusty wymieszać . Odstawić do przegryzienia się składników.Udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *