SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Składniki;

1 średnia główka czerwonej kapusty
1 cebula
1-2 marchewki
cukier
sól
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
majonez
śmietana gęsta

Wykonanie;

Kapustę obrać z zanieczyszczeń, poszatkować,posolić i zostawić na godzinę.Cebulę drobno posiekać,marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.To wszystko dać do kapusty, doprawić do smaku cukrem,solą,sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym i na koniec według swojego uznania dodać śmietanę wymieszaną z majonezem i dokładnie wymieszać,jeżeli trzeba doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *