Składniki;

10 udek z kurczaka
2 łyżki przyprawy do kurczaka grill
1 łyżka przyprawy kurczak złocisty
1 łyżka papryki słodkiej
3 łyżki sosu sojowego
8 łyżek oleju
2 łyżki majonezu
3 łyżki keczupu pikantnego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
papryka ostra

Wykonanie;

Udka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na dwie części,osobno pałki,osobno udka.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i posmarować dokładnie marynatą udka. Posmarowane udka włożyć do lodówki na całą noc.Na drugi dzień piec na grillu około 40 minut,co jakiś czas obracać,żeby się przyrumieniły ze wszystkich stron.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *