SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY NA ZIMĘ

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY NA ZIMĘ

Składniki;

1 czerwona kapusta

4 cebule

4 jabłka

 

Zalewa;

4 łyżki oleju rzepakowego

1/2 szklanki octu 10%

7 łyżek cukru

1 łyżka soli

1,5litra wody

 

Wykonanie;

Z kapusty zdjąć wierzchnie liście i poszatkować sparzyć wrzącą woda i odcedzić,cebulę obrać i pokroić w piórka posypać solą. Gdy zmięknie odcisnąć z nadmiaru soku. Jabłka umyć obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki zalewy zagotowujemy wkładamy kapustę, cebulę i jabłka. Gotujemy 5 minut. Sałatkę przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut od chwili zagotowania się wody.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *