Składniki;
4 bułki twardoziarniste
2 łyżki oleju
Krem łososiowy;
150 g. wędzonego łososia
125 g. białego serka
1 łyżeczka chrzanu śmietankowego
1 łyżeczka musztardy Dijon
1/2 łyżeczki miodu
2-3 łyżeczki cytryny
pieprz
Dekoracja;
1 czerwona cebula
80 g.wędzonego łososia cienko pokrojonego
2 łyżeczki posiekanych pistacji
koperek
plasterki cytryny do przybrania
Wykonanie;
Bułki pokroić na kromki. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kromki bułek z obu stron, odłożyć na ręcznik papierowy do osączenia.Łososia pokroić w kostkę, zmiksować razem z serem , chrzanem, musztardą i sokiem z cytryny, doprawić pieprzem.Cebule obrać i pokroić w cienkie krążki.Kromki bułek posmarować kremem łososiowych.Na wierzchu ułożyć cebulę i łososia, posypać pistacjami.Przybrać koperkiem i plasterkami cytryny.