SZYBKIE ZAWIJASKI W SOSIE

Składniki:

50 dag. karkówka 50 dag

15-20 dag. boczek wędzony

2-4ogórek kiszony

3 ząbki czosnek

1 cebula

koncentrat pomidorowy

sól

pieprz

mąka

olej

Wykonanie:

Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Boczek i ogórki pokroić w słupki. Na przygotowanych plastrach mięsa ułożyć boczek i ogórek. Zawinąć ciasno w roladkę i obtoczyć w mące.

Na patelni rozgrzać olej, ułożyć roladki zawinięciem do dołu i zasmażyć. Dodać obrane i pokrojone cebulę i czosnek. Podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić do smaku i razem chwilę dusi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *