Składniki;

5 jajek
6 łyżek majonezu
2 łyżki tartego chrzanu
15 plastrów szynki okrągłej

1 litr rosołu
4 łyżki żelatyny

Wykonanie;

Jajka gotujemy na twardo ,zalewamy zimna wodą obieramy i trzemy na jarzynowej tarce ,dodajemy majonez ,chrzan i wszystko razem mieszamy na jednolitą masę .Na brzeg szynki kładziemy 2 łyżki masy jajecznej ,zwijamy w rulon i,układamy na półmisku lub talerzu .Żelatynę zalewamy 4 –5 łyżkami zimnej wody, mieszamy i dajemy do rosołu gorącego mieszamy aż do rozpuszczenia się żelatyny,i odstawiamy do przestygnięcia .Szynkę zalewamy rosołem z żelatyną, dowolnie dekorujemy ,wstawiamy do lodówki aby rosół stężał, najlepiej na noc

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *