TORCIK MIGDAŁOWY W BISZKOPTACH

Składniki:

7 jajek
7 łyżek cukru
7 łyżek mąki
1 opakowanie płatków migdałowych
1 słoik dżemu wiśniowego lub truskawkowego
1 litr śmietany kremówki
2-3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1opakowanie podłużnych biszkoptów
owoce sezonowe

Wykonanie:

Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka, delikatnie wymieszaj. Dodaj przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej
papierem do pieczenia tortownicy, piecz 35 minut w temperaturze 180 C. Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj pokrojone na nieduże kawałki owoce. Upieczony biszkopt przekrój na trzy krążki. Spód posmaruj dżemem przykryj środkowym ciastem. Rozsmaruj masę śmietanowe -owocową, przykryj trzecim krążkiem ciasta. Wierzch i boki posmaruj resztą śmietany, posyp owocami. Płatki migdałowe upraż na złoty kolor na patelni bez tłuszczu. Ostudź, posyp torcik. Brzegi obłóż biszkoptami, ozdób kolorową wstążką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *