Składniki:

ciasto:

5 jajek

6 łyżek cukru

20 dag. zmielonych orzechów laskowych

2 łyżki kakao

2 łyżki mąki pszennej

2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

 

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Masę wylać na  tortownicę 22cm. wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C.Piecz około 30-35 minut lub do suchego patyczka.

Masa:

25 dag. masła

2 czekolady gorzkie

5 kopiastych łyżek nutelli

4 wafelki orzechowe Góralki

Wykonanie:

Czekoladę rozpuścić na parze,ostudzić i zmiksować z masłem oraz nutellą. Dodać pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wyłożyc na jeden orzechowy blat, przykryć drugim blatem i wyłożyć resztę masy na górę i udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *