Składniki:
ciasto:
5 jajek
6 łyżek cukru
20 dag. zmielonych orzechów laskowych
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki pszennej
2 płaska łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Masę wylać na tortownicę 22cm. wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C.Piecz około 30-35 minut lub do suchego patyczka.
Masa:
25 dag. masła
2 czekolady gorzkie
5 kopiastych łyżek nutelli
4 wafelki orzechowe Góralki
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić na parze,ostudzić i zmiksować z masłem oraz nutellą. Dodać pokrojone na małe kawałki wafelki. Połowę masy wyłożyc na jeden orzechowy blat, przykryć drugim blatem i wyłożyć resztę masy na górę i udekorować według swojego pomysłu.