Składniki:
150 g. maślanych herbatników
50 g. masła
50 g. brązowego cukru
250 ml. mleka
150 g. cukru
1/2 opakowania budyniu waniliowego
100 g .orzechów laskowych
4 pomarańcze
Wykonanie:
Herbatniki przełożyć do foliowego woreczka i, wałkując, drobno je rozkruszyć. Wymieszać z miękkim masłem i drobnym brązowym cukrem. Zagnieść masę i wylepić nią dno tortownicy .Z mleka, proszku budyniowego i 50 g. cukru ugotować gesty krem. Orzechy laskowe bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Dodać do kremu, wymieszać. Poczekać, aż krem wystygnie .Wtedy rozsmarować go na korpusie w formie. Wstawić ciasto do lodówki i poczekać, aż krem stężeje Z trzech pomarańczy wycisnąć sok do rondelka. Dodać resztę cukru i gotować na małym ogniu około 30 minut, aż połowa soku wyparuje .Ostatnią pomarańczę obrać ze skórki i białych błonek kroić w cienkie plastry. Ułożyć na stężałym kremie wierzch posmarować syropem pomarańczowym. Ponownie wstawić ciasto do lodówki do stężenia. Przed podaniem można je udekorować listkami melisy.