Składniki:

20 dag. błyskawicznej kaszki kuskus

3 pomidory

3-4 cebulki dymki

3 łyżki całych czarnych oliwek

kilka gałązek mięty

natka pietruszki

1/2 cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek

sól

pieprz

Wykonanie:

Kaszkę zalej wrzątkiem, tak by przykrywał ją centymetrową warstwą. Posól, zamieszaj, przykryj, na 10 minut. Przemieszaj, wystudź. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki pokrój w niedużą kostkę. Dymkę oczyść, opłucz, ze szczypiorem. Listki mięty i natkę drobno wymieszaj z pozostałymi składnikami .Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem. Wymieszaj z oliwą z oliwek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *