Składniki:

 

3 gotowe kakaowe blaty  biszkoptowe

2/3 szklanki lekko posłodzonej herbaty z cytryną

Krem:

kubeczek jogurtu kokosowego( 150 g)

5 dag. wiórków kokosowych

1/2 szklanki kremówki

2 jajka

6 łyżek likieru Malibu

2 czubate łyżki cukru

1 łyżeczka żelatyny.

Do dekoracji:

 

1  szklanka kremówki

1  łyżeczka żelatyny

 

Wykonanie:

 

Żelatynę na krem i do dekoracji wsypać do osobnych kubeczków i rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Jajka i cukier ubić na parze i wystudzić. Następnie w osobnym naczyniu ubić kremówkę i dokładnie wymieszać z jogurtem kokosowym , a potem kolejno dodawać: ubite jajka i likier. Wymieszać z wystudzoną płynną żelatyną i wiórkami kokosowymi. Nasączyć blaty herbatą i przełożyć kremem . Wstawić  torcik na 4 godziny. do lodówki.  Przed podaniem wierzch i boki tortu udekorować śmietaną ubitą z cukrem i wymieszaną z żelatyną. Boki posypać wiórkami kokosowymi, a wierzch wiórkami kokosowymi wymieszanymi z czekoladowymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *