Składniki:
3 gotowe kakaowe blaty biszkoptowe
2/3 szklanki lekko posłodzonej herbaty z cytryną
Krem:
kubeczek jogurtu kokosowego( 150 g)
5 dag. wiórków kokosowych
1/2 szklanki kremówki
2 jajka
6 łyżek likieru Malibu
2 czubate łyżki cukru
1 łyżeczka żelatyny.
Do dekoracji:
1 szklanka kremówki
1 łyżeczka żelatyny
Wykonanie:
Żelatynę na krem i do dekoracji wsypać do osobnych kubeczków i rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody. Jajka i cukier ubić na parze i wystudzić. Następnie w osobnym naczyniu ubić kremówkę i dokładnie wymieszać z jogurtem kokosowym , a potem kolejno dodawać: ubite jajka i likier. Wymieszać z wystudzoną płynną żelatyną i wiórkami kokosowymi. Nasączyć blaty herbatą i przełożyć kremem . Wstawić torcik na 4 godziny. do lodówki. Przed podaniem wierzch i boki tortu udekorować śmietaną ubitą z cukrem i wymieszaną z żelatyną. Boki posypać wiórkami kokosowymi, a wierzch wiórkami kokosowymi wymieszanymi z czekoladowymi.