Składniki:
30 dag. jogurtu
150 ml. mleka
2,5 szklanki śmietany 36%.
5 żółtek
10 dag. cukru
12 długich biszkoptów
5 łyżeczek żelatyny
1 brzoskwinia
Wykonanie:
Mleko i 1/2 szklanki śmietany zagotuj. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj do wrzącego mleka i śmietany. Zagotuj, mieszając. Masę wystudź. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody. Wystudź. Resztę śmietany ubij na sztywno. Żelatynę ostrożnie połącz z bitą śmietaną i masą żółtkową, a potem z jogurtem. Brzoskwinię potnij na małe kawałki, a ciastka na połówki. Biszkopty ustaw wkoło brzegów formy. Wlej masę. Schłodź. Udekoruj owocami (ew. bitą śmietaną i pistacjami.)