Składniki:
125 ml śmietany kremówki
1 białko
125 g białej czekolady
1 0 0 g. ciemnej czekolady,
20 gotowych babeczek z kruchego ciasta
2 łyżki wiórków z białej czekolady
1 łyżeczka kakao
Wykonanie:
Śmietanę ubić. Białko też ubić na sztywną pianę. Białą czekoladę pokroić, roztopić w gorącej kąpieli wodnej, przestudzić i delikatnie wymieszać z białkiem. Potem ostrożnie dodać śmietanę, mus delikatnie wymieszać .Ciemną czekoladę posiekać i roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Czekoladą posmarować wnętrza babeczek i odstawić, by polewa za stygła . Mus przełożyć do szprycy z dużą końcówką w kształcie gwiazdki i wycisnąć do babek. Torciki wstawić do lodówki na około 60 minut. Przed podaniem torciki z musem czekoladowym posypać wiórkami z białej czekolady, a następnie oprószyć kakao.