BABKA CYTRYNOWA

Składniki;

1 szklanka mąki pszennej

1 szklanka maki ziemniaczanej

200ml. oleju

3/4 szklanki cukru

4 jajka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

sok i skórka otarta z 1 cytryny

Wykonanie;

Jajka ubić z cukrem na jasną puszysta masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, zmiksować dodać olej, zmiksować dodać sok i skórkę z cytryny i zmiksować. Keksówkę 30×9 cm. wyłożyć papierem do pieczenia dobrze posmarować masłem i posypać mąką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180C.około 50-55 minut lub do suchego patyczka.Można babkę polać lukrem lub polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *