Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
1 puszka ananasów (plastry)
8 plasterków żółtego sera
2 łyżki oleju
8 cienkich schabowych kotletów (po około 7,5 dag. każdy)
sól
pieprz
4 dag. masła
pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Tosty zrumienić w piekarniku lub w tosterze. Każdy plaster żółtego sera pociąć na 6 pasków. Ananasy osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety i smażyć je po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem. Tosty posmarować masłem. Rozłożyć na nich kotlety i plastry ananasa. Na wierzchu każdego tostu ułożyć kratkę z 6 paseczków sera. Tosty ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Zapiekać, aż ser zacznie się topić. Gotowe tosty udekorować cząstkami pomidorków koktajlowych i listkami natki