Składniki:

 

8 kromek pieczywa tostowego

1 puszka ananasów (plastry)

8 plasterków żółtego sera

2 łyżki oleju

8 cienkich schabowych kotletów (po około 7,5 dag. każdy)

sól

pieprz

4 dag. masła

pomidorki koktajlowe

 

Wykonanie:

 

Tosty zrumienić w piekarniku lub w  tosterze. Każdy plaster żółtego sera pociąć na 6 pasków. Ananasy osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety i smażyć je po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem. Tosty posmarować masłem. Rozłożyć na nich kotlety i plastry ananasa. Na wierzchu każdego tostu ułożyć kratkę z 6 paseczków sera.  Tosty ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 C. Zapiekać, aż ser zacznie się topić. Gotowe tosty udekorować cząstkami pomidorków koktajlowych i listkami natki

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *