TRÓJKOLOROWY WARSTWOWIEC

Składniki:

1 szklanka jogurtu

1 szklanka śmietany 30 %

10 dag. masła

20 dag. herbatników

20 dag. jagód

4 łyżki cukru

1 galaretka z owoców leśnych

1galaretka malinowa

2  galaretki agrestowe

maliny, jagody, truskawki do dekoracji

Wykonanie:

MasłoCiastkapokrusz,wymieszaj z masłem. Masą wylep spód  tortownicy. Jagody zagotuj z połową cukru. Wsyp galaretkęz owoców leśnych, zmiksuj. Ubij 1/2litra śmietany. Wymieszaj z jagodowym musem i 1 /2 jogurtu. Wylej na spód. Schłodź. . Galaretkę malinową rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku. Resztę śmietany i cukru ubij. Dodaj pozostały jogurt i galaretkę malinową. Wylej na masę jagodową. Zastudź. Udekoruj owocami. Galaretki agrestowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku, Tężejącymi zalej owoce. Zastudź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *