UCIERANE Z JAGODAMI

Składniki :

25 dag. margaryny

1/2 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

4 jajka

2 szklanki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki budyniu śmietankowego

1 szklanka jagód

cukier puder do dekoracji

Wykonanie:

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia,przesiewamy przez sitko. Małymi porcjami dosypujemy do ucieranej masy. Ciasto rozsmarowujemy na spodzie blachy wyłożonej papierem dopieczenia. Wierzch ciasta posypujemy jagodami. Pieczemy w temp. 180 C.około 40 minut .Gotowe ciasto studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *