Składniki :
25 dag. margaryny
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki budyniu śmietankowego
1 szklanka jagód
cukier puder do dekoracji
Wykonanie:
Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,ciągle ucierając, dodajemy po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia,przesiewamy przez sitko. Małymi porcjami dosypujemy do ucieranej masy. Ciasto rozsmarowujemy na spodzie blachy wyłożonej papierem dopieczenia. Wierzch ciasta posypujemy jagodami. Pieczemy w temp. 180 C.około 40 minut .Gotowe ciasto studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem.