UCIERANE Z RABARBAREM NELI

Składniki;

4 jajka
½ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 szklanki mąki pszennej
¾ szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka śmietany  kwaśnej
25 dag. margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2  kg. rabarbaru
cukier puder do posypania

 

Wykonanie;

 

Rabarbar umyć, pokroić, oprószyć mąką. Margarynę rozpuścić, ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodać przesianą mąkę. Proszek do pieczenia rozpuścić w śmietanie. Ucierając dodać śmietanę i margarynę. Rabarbar dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Keksówkę posmarować margaryną posypać bułką tartą Wylać ciasto do keksówki. Piec 45minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *