Składniki:

 

50 dag pomidorów

20 dag kwaszonych lub świeżych ogórków

4-5 jajek

2 łyżki kopru

2 łyżki natki pietruszki

sól

pieprz

1szklanka śmietany lub 4 łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany

liście sałaty.

 

Wykonanie:

 

Pomidory, ogórki i ugotowane na twardo jaja obrać, pokroić w krążki lub słupki. Układać na liściach sałaty naprzemian pomidory, ogórki, jaja. Oprószyć sałatkę solą, pieprzem i 1/3 zieleniny. Śmietanę lub majonez również wymieszać z pokrojonym koprem i pietruszką, polać pomidory, posypać pozostałą zieleniną. Podawać z pieczywem lub ziemniakami z wody albo odsmażanymi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *