Składniki:
1 bakłażan
2 cukinie
2 – 3 papryki czerwone lub mieszane
40 dag pieczarek
2 cebule
olej
różne przyprawy – kminek indyjski, kolendra, curry i gałka muszkatołowa
1 duży kubek jogurtu naturalnego
50 g sera pleśniowego lub ostrego sera żółtego
Wykonanie:
Bakłażana myjemy, odcinamy zielone końcówki kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, solimy i zostawiamy na 20 minut żeby puścił sok, w międzyczasie kroimy w kostkę cebulę, cukinię i paprykę, pieczarki dość grubo. Na oliwę wrzucamy przyprawy i je podsmażamy a następnie dodajemy cukinię i paprykę, gdy lekko zmiękną dodajemy bakłażana i wszystko dusimy pod przykryciem, pieczarki podsmażamy na patelni, aż wyparuje woda gdy są gotowe to dodajemy do warzyw, gdy już wsystko zrobi się miękkie dodajemy jogurt i ser energicznie mieszamy, doprawiamy do smaku i jeszcze jakiś czas podduszamy na małym ogniu, żeby warzywa przeszły smakami.