WARZYWNA Z MIELONYM MIĘSEM

Składniki:

 

1/2 kg. mięsa mielonego wieprzowego

1 por

1 cebula

30 dag. pieczarek

2 strąki czerwonej papryki

2 ząbki czosnku

1/2 szklanki śmietany 18%

2 łyżki posiekanego koperku

2 listki laurowe

olej

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż. Przypraw. Cebulę obierz. Por oczyść, umyj. W garnku zagotuj litr wody. Włóż pora, listki laurowe i cebulę, oprósz solą, gotuj 20 minut. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej na patelni przesmaż pieczarki i paprykę Z wywaru wyjmij pora i cebulę, dodaj przesmażone składniki i posiekany czosnek. Oprósz pieprzem, gotuj 30 minut. Przypraw, dodaj śmietanę i koperek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *