Składniki:
1/2 kg. mięsa mielonego wieprzowego
1 por
1 cebula
30 dag. pieczarek
2 strąki czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki śmietany 18%
2 łyżki posiekanego koperku
2 listki laurowe
olej
sól
pieprz
Wykonanie:
Olej rozgrzej na patelni, włóż mięso, przesmaż. Przypraw. Cebulę obierz. Por oczyść, umyj. W garnku zagotuj litr wody. Włóż pora, listki laurowe i cebulę, oprósz solą, gotuj 20 minut. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej na patelni przesmaż pieczarki i paprykę Z wywaru wyjmij pora i cebulę, dodaj przesmażone składniki i posiekany czosnek. Oprósz pieprzem, gotuj 30 minut. Przypraw, dodaj śmietanę i koperek.