WĄTROBKA DROBIOWA W PLASTRACH BOCZKU

Składniki:

 

1 kg. świeżych wątróbek drobiowych

20 dag. wędzonego pokrajanego w plastry boczku

olej

2 ząbki czosnku

3 -4 cebule

1 spore jabłko

? pora

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Wątróbkę oczyścić z błonek, posypać mielonym pieprzem i lekko solą. Zawinąć plasterkami boczku i spiąć wykałaczką (w wersji dietetycznej można plastrami szynki) . Cebulę pociąć w piórka, por, jabłko, czosnek posiekać, dodać do cebuli i wszystko razem udusić na patelni, lekko posypać vegetą . Piec około 15 minut, często odwracając. Wyjąc wykałaczki i ułożyć na półmisku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *