WĘDZONA MAKRELA Z BURAKAMI I ORZECHAMI

Składniki;

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu z czerwonego wina

1 łyżeczka płynnego miodu

2 gałązki tymianku

sól

pieprz

kilka liści sałaty

300g. upieczonych w skórce buraków

filet z wędzonej makreli

duża garść połówek orzechów włoskich

 

Wykonanie;

 

Utrzeć oliwę, ocet, miód i listki tymianku, przyprawić solą i pieprzem.Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu, na wierzchu ułożyć plasterki obranych buraków. Na nich położyć podzielony na mniejsze kawałki filet z makreli i podprażone na suchej patelni orzechy, skropić sosem i podawać.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *