WERMISZEL Z RODZYNKAMI

Składniki:

 

25 dag makaronu

4 jajka

4 łyżki cukru

10 dag rodzynek

10 dag wyłuskanych orzechów

1 cukier waniliowy lub kawałek wanilii

otarta skórka z cytryny

tłuszcz

bułka tarta

 

Wykonanie:

 

Ugotować makaron na pół twardo. Ubić pianę z białek, wsypać cukier i jeszcze chwilę ubijać. Do osobnego naczynia wlać żółtka, wymieszać, dodać skórkę cytrynową, cukier waniliowy, namoczone i osączone rodzynki, posiekane orzechy i na koniec pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać z makaronem i włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Zapiekać w gorącym piekarniku 20 min. Podawać z bitą śmietaną.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *