Składniki:
1 kg .karkówki
2 cebule
1marchewka
3 łyżki mąki
oliwa
sól
pieprz
słodka papryka
ostra papryka
czosnek granulowany
1 słoik kompotu wiśniowego
Wykonanie:
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, każdy lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem, wstaw na godzinę do lodówki. Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój na plasterki. Oliwę rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki. Przełóż do brytfanny. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj do mięsa. Zalej wodą, dodaj marchewkę, posyp przyprawami. Duś na małym ogniu około 45 minut (ewentualnie uzupełniając wodą). Pod koniec wlej kompot wiśniowy (około pół szklanki) oraz dodaj rozrobioną z wodą mąkę. Duś jeszcze kilka minut. Przypraw.