Składniki:
6 opakowań herbatników
1/2kg. twarogu
1 kostka margaryny
3 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
1 słoik dżemu porzeczkowego
kolorowa posypka
Polewa:
1 łyżka margaryny
1/2 szklanki cukru
3 łyżki śmietany
3 łyżki kakao
Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj zmielony twaróg, wymieszaj. Masę podziel na pół. Do jednej części wsyp kakao, dokładnie wymieszaj .Połowę herbatników ułóż na folii w trzech rzędach. Rozsmaruj białą masę. Ułóż resztę herbatników, osmaruj masą z kakao. Środek posmaruj dżemem porzeczkowym. Brzegi ciasta podnieś do góry, formując trójkąt.
Polewa:
składniki włóż do rondelka, zagotuj, mieszając. Ostudź, polej chatkę. Schłodź.