Z KIEŁBASKĄ I WARZYWAMI

Składniki:

 

1torebka ryżu

1 strąk czerwonej papryki

2 marchewki

1/2 puszki groszku konserwowego

1 cebula

1/2 brokułu

3 kiełbaski wiedeńskie

sól

pieprz

kurkuma

tymianek

olej

 

Wykonanie:

 

Ryż ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody według instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Marchewki oczyść, umyj, ugotuj. Osącz, ostudź, pokrój w paski. Brokuł podziel na różyczki, gotuj 7 minut w osolonym wrzątku. Osącz, ostudź. Paprykę oczyść, pokrój w paski. Kiełbaski pokrój na plasterki. Groszek osącz .Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj marchewkę, paprykę, groszek i kiełbaski. Duś kilka minut, przypraw solą i pieprzem. Dodaj ryż, wymieszaj, przypraw tymiankiem i kurkumą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *