Składniki:
1torebka ryżu
1 strąk czerwonej papryki
2 marchewki
1/2 puszki groszku konserwowego
1 cebula
1/2 brokułu
3 kiełbaski wiedeńskie
sól
pieprz
kurkuma
tymianek
olej
Wykonanie:
Ryż ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody według instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Marchewki oczyść, umyj, ugotuj. Osącz, ostudź, pokrój w paski. Brokuł podziel na różyczki, gotuj 7 minut w osolonym wrzątku. Osącz, ostudź. Paprykę oczyść, pokrój w paski. Kiełbaski pokrój na plasterki. Groszek osącz .Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj marchewkę, paprykę, groszek i kiełbaski. Duś kilka minut, przypraw solą i pieprzem. Dodaj ryż, wymieszaj, przypraw tymiankiem i kurkumą.