Składniki:

 

70 dag .łopatki

1 słoiczek szparagów

2 czerwone papryki

30 dag. sera mozzarella

mąka

sól

pieprz

olej

 

Wykonanie:

 

Łopatkę pokrój na plastry, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem, natrzyj olejem. Szparagi osącz z zalewy. Papryki oczyść, pokrój w paski. 20 dag. mozzarelli pokrój na plasterki. Na każdym plasterku mięsa ułóż szparagi, paprykę i ser. Zwiń, zepnij wykałaczką. Zrazy obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż zrazy. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej wodą duś do miękkości. Posyp resztą startej mozzarelli. Zapiekaj, aż ser się stopi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *