Składniki:
1 kg. żeberek wieprzowych
100 ml. Oleju
3 łyżki miodu
2srednie cebule
1 łyżka przyprawy maggi w płynie
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
1 łyżeczka przyprawy curry
sól
Wykonanie:
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na porcje i lekko posolić. Ułożyć w naczyniu. Olej, miód, maggi, ocet, musztardę i sproszkowane przyprawy połączyć i dobrze wymieszać. Marynatą polać żeberka. Wstawić na 12 godzin do lodówki.Co jakiś czas żeberka przewracać w marynacie. Po tym czasie mięso wyjąć lekko osączyć, ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować z obu stron około 30 minut. Tak zamarynowane żeberka można również włożyć do nagrzanego do 190 C. piekarnika i piecz około 50 minut do chwili gdy mięso będzie miękkie. Przy pieczeniu w piekarniku żeberka należy podlewać co jakiś czas marynatą na przemian z niewielką ilością wody.