ZIELONY I BIAŁY DIP DO CHIPSÓW

Składniki;

DIP BIAŁY;

150 g. koziego sera
1 ząbek czosnku
1 ogórek konserwowy
5 czarnych oliwek bez pestek
2 łyżki oliwy z oliwek
2łyzeczki średnio ostrej musztardy
125g. śmietany 30%lub 36% do ubijania

Wykonanie;

Ser kozi rozdrobnić widelcem.Czosnek obrać i posiekać.Ogórka i oliwki pokroić w kostkę.Śmietanę ubić na sztywno.Wymieszać ser, czosnek, ogórek i oliwki, dodać oliwę i musztardę,wymieszać delikatnie ze śmietaną.Dip przełożyć do miseczki , podawać z chipsami.

Składniki;

DIP ZIELONY;

1 puszka karczochów 310g.
1 ząbek czosnku
150g. śmietanki36%
2 łyżki mieszanych posiekanych ziół
2 łyżeczki średnio ostrej musztardy
sól

Wykonanie;

Karczochy odcedzić, czosnek obrać i zmiksować z karczochami.Wymieszać ze śmietanką, ziołami i musztardą, doprawić odrobiną soli .Dip przełożyć do miseczki , podawać z chipsami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *