Składniki:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą Zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na rozgrzanym grillu . Piec około godziny Odwinąć z folii i trzymać na grillu jeszcze 10 minut. Upieczone ziemniaki zdjąć z rusztu, przestudzić. Parmezan drobno zetrzeć. Bazylię opłukać, osuszyć, poodrywać listki. Trochę bazylii zostawić do dekoracji, a resztę drobno pokroić. Ziemniaki przekroić wzdłuż i ostrożnie wydrążyć łyżką uważając, aby nie uszkodzić brzegów ziemniaków. Wydrążone środki utrzeć na gładko z musztardą, śmietaną i masłem. Wymieszać z parmezanem oraz bazylią. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ser halloumi pokroić na 8 grubych plasterków. Połówki ziemniaków napełnić przygotowanym farszem. Wyrównać.