Składniki:

4 kotlety z karkówki

3 ząbki czosnku

1/2 pęczka koperku

1 gałązka bazyli

2 łyżki oleju

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Mięso rozbij  kuchennym młotkiem na średniej grubości kotlety. Oprósz solą pieprzem ,odstaw w chłodne miejsce. Ząbki czosnku obierz ,przeciśnij przez praskę. Koperek i bazylie opłucz posiekaj, zmiksuj z czosnkiem i olejem. Przygotowaną pastą natrzyj kotlety, owiń je folią spożywczą lub włóż do zamkniętego naczynia wstaw na 3-4 godziny do lodówki. Im dłużej mięso będzie leżało w marynacie tym będą więcej aromatyczne. Kotlety ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla piec4 -5 minut z każdej strony przewracając, aby się nie przypaliły

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *