ZŁOTA JARZYNKA NA GORĄCO

Składniki:

1 kg. dyni

1cebula

olej lub smalec

sól

pieprz

Wykonanie:

Dynię obierz, wytnij pestki wraz z włóknistym miąższem, resztę pokrój w niedużą kostkę. Do garnka wlej około pół szklanki wody, wrzuć pokrojoną dynię. Mieszając gotuj około 10 minut, aż będzie miękka. Dynię odcedź, zmiksuj (możesz ją też rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków .Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej lub trochę smalcu, podsmaż cebulę. Dodaj zmiksowaną dynię, wymieszaj, przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu. Smaż jeszcze okaoło5 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *