ZRAZY MIELONE NADZIEWANE

Składniki:

50 dag. mięsa wieprzowego, wołowego lub cielęcego bez kości?

2 jajka

1czerstwa kajzerka

1 strąk papryki

10 dag. wędzonego boczku

10 dag. żółtego sera

cebula

mąka

olej

sól

pieprz

Wykonanie:

Namoczyć bułkę w wodzie, odcisnąć. Mięso zemleć  z bułką, wbić jajka, przyprawić solą i pieprzem, wyrobić na pulchną masę. Paprykę, cebulę, ser i boczek pokroić w paski. Z masy mięsnej formować niewielkie placuszki, na środek każdego nakładać po pasku cebuli, boczku, sera, papryki i zlepiać podłużne zrazy. Obtaczać w mące i smażyć na rumiano na gorącym oleju. Podawać z ziemniakami piure oraz  marchewką z groszkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *