ZRAZY Z WĄTRÓBKĄ

Składniki:

40 dag. wołowiny zrazowej

olej

30 dag. wątroby cielęcej

3 cebule

1 jajko

2 łyżki koncentratu pomidorowego

sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso opłucz Pokrój w plastry rozbij. Wątrobę opłucz, osącz, posiekaj. 2 cebule obierz, pokrój w kostkę. Wątrobę i cebulę przesmaż na tłuszczu, przestudź. Dodaj jajko i przyprawy, wymieszaj. Farsz kładź na plastry mięsa, zwiń obsmaż. Zrazy przełóż do rondla, podlej wrzątkiem, dodaj koncentrat pomidorowy i zrumienioną cebulę. Duś około 40 minut pod przykryciem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *